حتما برایتان پیش آمده که به قصد خرید یک کالا وارد فروشگاهی شده و پس از مدتی با اقلامی که قصد خرید آن ها را نداشته اید از فروشگاه خارج شده اید. این قضیه اتفاقی نبوده و دلیل آن چیزی نیست جز رعایت اصول چیدمان کالا و محصولات در قفسه فروشگاهی. اصول چیدمان کالا در فروشگاه اگر به درستی رعایت شود می تواند بر جذب مشتری و الگوی خرید مشتریان تاثیر گذار باشد.

ورودی فروشگاه

ورودی فروشگاه محل مناسبی برای محصولات تازه مانند گل، میوه و سبزیجات و نان است. هنگامی که مشتری وارد فروشگاه شده و با گل های تازه و میوه و سبزیجات رو به رو می شود، تاثیر مثبتی در روحیه او داشته و این تصور را برای او به وجود می آورد که تمام محصولات فروشگاه تازه هستند. پیچیدن بوی نان تازه پخته شده در فضا نیز باعث ایجاد حس گرسنگی در مشتریان و افزایش میزان خرید آن ها می شود.

اصول چیدمان کالا در قفسه ها

چیدمان محصولات در قفسه فروشگاهی نیز نیازمند رعایت یکسری اصول است که در ادامه به آن ها می پردازیم.

اصول چیدمان کالا در طبقه فوقانی قفسه فروشگاهی

بخش بالایی قفسه فروشگاهی معمولا جذب مشتری کمتری دارند، به همین دلیل بهتر است در این بخش از قفسه فروشگاهی از محصولات با قیمت ویژه و خوراکی های لذیذ جهت جلب توجه مشتری استفاده کنید.

اصول چیدمان کالا در طبقات وسطی

طبقات وسطی (دو طبقه زیرین طبقه فوقانی) محل مناسبی برای چیدمان محصولات پر فروش و برندهای مطرح است. زیرا این طبقات هم سطح با چشم بزرگسالان بوده و به خوبی در معرض دید قرار می گیرند. بدین ترتیب میزان فروش محصولات به شکل قابل توجهی افزایش می یابد.

اصول چیدمان کالا در طبقه هم سطح چشم کودکان

خوراکی های مخصوص کودکان مانند شکلات و آبنبات را در طبقات پایین قفسه فروشگاهی و هم سطح چشم کودکان قرار دهید تا آن ها را دیده و بتوانند به راحتی و بدون کمک گرفتن از والدین خود آن ها را از درون قفسه ها بردارند.

کالاهای ضروری

مواد غذایی مانند لبنیات که مصرف روزانه دارند را در انتهای فروشگاه قرار دهید تا مشتریان برای رسیدن به آن ها مجبور باشند از بین قفسه ها عبور کرده، تا انتهای فروشگاه رفته و مجددا بازگردند. این امر شانس دیده شدن محصولات چیده شده در قفسه ها و احتمال خرید ضربه ای و آنی را افزایش می دهد.